Barcelona

de Emma Bralic Velho

Barcelona: una ciutat molt bella! Per què visitar Barcelona? Potser recentment heu seguit a les notícies el moviment per a la independència catalana però Barcelona és molt més que això i hi ha molts llocs per visitar. El gòtic es el meu lloc favorit de Barcelona. M’agrada molt l’arquitectura – és vella, de l’època medieval. Està situat a la ciutat vella. M’encanten els carrers empedrats! També hi la Sagrada Família – una de les catedrals més famoses del món. És gran i molt bella, però  encara hi ha obres per acabar-la, en part per culpa de la guerra civil espanyola. El primer arquitecte de Sagrada Família va ser Francisco Paula de Villar en 1882. Malgrat això, es va retirar l’any següent i Gaudí se’n va fer càrrec. 

Què més podem afegir? Ah, sí! El Parc Güell! De nou, dissenyat per Gaudí. Gaudí? És la segona vegada que es menciona i és possible que penseu «que potser és famós?». La resposta es «sí!». Quan algú diu “Gaudí”, moltes persones pensen en Barcelona, on són la majoria de les seves obres, com per exemple la Casa Milà, la Casa Batlló o el Palau Güell. Si voleu saber un fet interessant, aquí el teniu: Gaudí, era, és i sempre serà el símbol més representatiu del modernisme català. 

El Parc Güell és també un lloc de Barcelona que m’agrada molt. Tot i que haureu de pujar  un turó molt costerut, paga la pena – us ho prometo! Les obres són increïbles, no hi ha paraules per descriure aquest lloc. I la vista de Barcelona és increïble. 

Per acabar, el menjar. Què hi ha per menjar? On és el millor restaurant? Ho podeu endevinar? No heu de seure a un restaurant elegant per aprofitar la cuina catalana. El lloc per provar el millor menjar és, sens dubte, el Mercat de la Boqueria. Aquí podreu tastar molts plats tradicionals catalans com el fuet, el pa amb tomàquet, els calçots, l’escalivada, l’escudella i carn d’olla i molts més.  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s