Història de la llengua catalana

Emma Velho

El català és una llengua molt bonica però no la coneix gaire gent! Quan la meva família em pregunta què estudio a la universitat, jo dic “el francès, el català i la traducció” amb molt d’orgull. M’estimo molt el català i és molt interessant estudiar-lo. Per desgràcia, la llengua catalana ha estat perseguida moltes vegades. La persecució més recent va ser durant la dictadura de Franco. Durant aquesta època, hi va haver moltes restriccions a la llengua. Ara mateix us parlaré de cinc exemples de la persecució de la llengua catalana durant la dictadura. Som-hi!

  1. Si algun professor parlava als seus estudiants en català, perdia el seu treball! En la meva opinió, això és ridícul! Per què no podien parlar la seva llengua?
  2. Qualsevol correu dirigit a una adreça catalana no era lliurat.
  3. Ningú podia tenir noms catalans: havien de canviar-los per la versió castellana. Per exemple: Josep -> José, Francesc -> Francisco.
  4. No es publicaven llibres en català.
  5. En general, la gent catalana no podia parlar la seva llengua, altrament haurien estat empresonats o assassinats.

En definitiva, és obvi que la llengua catalana ha estat durament reprimida.Tanmateix, en aquest article només he parlat d’una sola repressió! Ha estat reprimida d’altres vegades – la primera vegada el 1714 després de la derrota dels catalans a la Guerra de Successió espanyola. És important que reconeguem que aproximadament deu milions de persones parlen català avui, i és una llengua important, com el castellà, el francès i l’alemany. El català és una llengua molt bonica, us aconsello que l’aprengueu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s